welkom » project-2015

Expositie-2015, project Alinare Mica

Tijdens de expositie 2010 konden bezoekers meewerken aan een grote quilt voor Alinare Mica in Roemenë. 
Elles van der Beek uit Hattemerbroek is al jaren werkzaam in Roemenië en heeft daar samen met Erica Hijkoop (Gouda) de stichting Izvor opgericht waaronder diverse projecten vallen, zoals het zorgcentrum/hospice Alinare Mica.

De quiltgroep is onder de indruk van het werk van Elles en Erica en daarom konden ook in 2015 de bezoekers weer een bijdrage leveren. Op de expositie konden de bezoekers een patroon meenemen om een of meerdere blokken te maken, die door de quiltgroep werden verzameld.

Op dit moment is de quiltgroep druk bezig om van alle blokken weer een of meerdere grote quilts te maken, die meer dan welkom zijn in Alinare Mica. Twee zijn er in ieder geval al klaar... (klik op de afbeelding voor een vergroting).

Alle dames (en heren ?) die blokken hebben ingeleverd: hartelijk dank! Het zijn prachtige quilts geworden waar ze in Alinare Mica heel blij mee zijn! 

"Alinare Mica" is een klein zorgcentrum annex hospice in het Roemeense stadje Iasi en betekent 'Kleine Troost'. Binnen de 'Fundatia Izvor' (Roemeense stichting) verlenen Elles van der Beek en Erica Hijkoop humanitaire hulp in de vorm van kleinschalige projecten. Elles van der Beek komt oorspronkelijk uit Hattemerbroek. Klik HIER voor meer informatie.